De meest voorkomende blussers zijn schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers. De laatste blusser staat ook bekend als koolzuursneeuwblusser. Daarnaast zijn er ook nog vetbrandblussers leverbaar die met name worden ingezet bij frituur- of vetbranden.

Als aanvulling en in bepaalde situaties kan een blusdeken een welkome aanvulling zijn. Een branddeken kunt het beste ophangen in de keuken of op andere brandgevaarlijke plekken.

Brandblussers van Somatifie

Brandblussers vormen een belangrijke schakel in uw brandveiligheid. Het overgrote deel van beginnende branden wordt met een draagbare brandblusser geblust. Ze zijn handig in gebruik en zorgen voor een hoge mobiliteit tijdens het blussen.

De keuze van het toe te passen blusapparaat is afhankelijk van het type brand dat geblust moet worden en de eigenschappen van het blusapparaat. Belangrijk om weten is dat er verschillende brandklassen bestaan. Iedere brandklasse heeft zijn eigen aanbevolen blusmateriaal, maar ook verboden blusmateriaal. Bekijk zeker ons artikel over de verschillende soorten brandklassen, alvorens je een keuze maakt.

De draagbare blussers van Somatifie.be voldoen aan de norm NBN EN 3, hebben een CE markering en zijn daarnaast BENOR en ANPI gekeurd. De mobiele blussers van Somati FIE voldoen aan de NBN EN1866 en hebben eveneens CE, BENOR en ANPI markering.

Paul Beekmans Veilig